Je bekijkt nu 20% van de Vlamingen ontbijt in amper 5 minuten, 17% van de Vlamingen ontbijt nooit

20% van de Vlamingen ontbijt in amper 5 minuten, 17% van de Vlamingen ontbijt nooit

De liefde van de Vlaming gaat door de maag. Ook voor het ontbijt geldt dat principe. Slechts 17% van de Vlamingen ontbijt zelden tot nooit. 1 op 5 Vlamingen ontbijt in amper 5 minuten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Indiville, in opdracht van Alpro en in samenwerking met het Bpact-panel.

De Vlaming ontbijt vooral thuis

Hoewel we vaak mensen op het werk of onderweg zien ontbijten, ontbijt de Vlaming het liefst thuis. 85% ontbijt door de week thuis. Tijdens het weekend neemt dat percentage toe tot 97%.

Een vluchtig ontbijt

20% van de Vlamingen neemt door de week slechts 5 minuten de tijd om te ontbijten. En ook in het weekend speelt 1 op 10 Vlamingen hun ontbijt op enkele minuten naar binnen. Ongeveer 50% van de Vlamingen zit door de week 5 tot 15 minuten aan de ontbijttafel. 32% spendeert 15 à 30 minuten aan zijn/haar ontbijt. Tijdens het weekend loopt dat percentage op tot 42%. Amper 1 op de 20 Vlamingen zit tijdens de week 30 à 60 minuten aan de ontbijttafel. Tijdens het weekend is dat 3 op de 20. Slechts 17% geeft aan zelden of nooit te ontbijten.

Brood blijft de ontbijtklassieker bij uitstek, maar plantaardige alternatieven zijn in opmars

Brood blijft de meest populaire keuze voor de Vlaming. Voor 3 op 5 zijn boterhammen zelfs onmisbaar. 40% kiest weleens voor plantaardige producten. 25% van hen doet dat vooral voor het milieu, terwijl 21% het doet voor de smaak. 43% kiest voor plantaardig omdat het een gezonde keuze is.

Naast brood is ook koffie een klassieker. 2 op 3 Vlamingen start de dag met een kopje koffie.

Geef een reactie