Bpact Lokaal is een snelle en gemakkelijke oplossing om als stad of gemeente je eigen burgerpanel op te bouwen. Voor bepaalde beslissingen wil je immers als bestuur je inwoners raadplegen. Met Bpact Lokaal geef je jouw inwoners een stem.

HOE WERKT HET?

Je engageert je inwoners om deel te nemen aan onderzoeken, bevragingen en participatietrajecten. Je kiest zelf hoe, waarom en wanneer je een beroep doet op je inwoners. Wij zorgen voor een centrale database en tool om het panel te managen.

Afbeelding1

Het unieke aan Bpact Lokaal is het multipanel systeem. Via dit ecosysteem gaan verschillende panels elkaar versterken en komen panelleden op een meer diverse en organische manier in je burgerpanel terecht.

Onze tienduizenden Bpact-leden zullen, op basis van de ingegeven postcode, regelmatig uitnodigingen ontvangen om zich in te schrijven voor jouw lokale panel. Maar ook omgekeerd geldt dit principe. Leden van je burgerpanel zullen op regelmatige basis worden uitgenodigd voor het Bpact-panel. Op die manier gaan de panels elkaar voeden en geven we aan panelleden de mogelijkheid om nog vaker hun stem te laten horen.

Kijk naar de video hiernaast voor een concreet voorbeeld.

DE VOORDELEN

samenwerken | Charity logos, Help logo, Hand logo

PERMANENTE BURGERBETROKKENHEID

 

Je eigen gemeentelijk of stedelijk panel is een enorme meerwaarde. Je leert de behoeften en meningen van je inwoners kennen en kan veel gerichter beleidskeuzes maken. Je werkt daarnaast intensief en praktijkgericht op betrokkenheid.

lijnpictogram voor praktisch 2212781 - Download Free Vectors, Vector Bestanden, Ontwerpen Templates

PRAKTISCHE OPLOSSING

 

Bpact Lokaal is een snelle en gemakkelijk oplossing om een online panel op te bouwen en te managen. Het is zeer toegankelijk en eenvoudig te raadplegen. Hierdoor wordt onderzoek en burgerparticipatie kinderspel.

Kwaliteit | Gratis Iconen

KWALITATIEF & REPRESENTATIEF

 

Op basis van bevolkingsstatistieken bepalen we de onderverdeling naar geslacht en leeftijd, diploma en/of taal.  Daarnaast houden we steeds rekening met de omvang van elke subgroep en met de propensity van de panelleden. Eventuele afwijkingen worden door een RIM weging achteraf uitgevlakt.

icon communicatie | Busch Advocatenkantoor

COMMUNICATIETOOLBOX

 

We ontwikkelden een communicatietoolbox waarmee je zelf aan de slag kan. Denk aan social media posts, teksten voor verschillende kanalen zoals het gemeentelijk of stedelijk infoblad en de website.

 

INCLUSIEF WORKSHOP

 

Voor je aan de slag gaat met ons platform krijg je ook een workshop zodat je klaar bent om de juiste panelselecties te maken en je de database goed kan managen.

 

Thumb Up Vector Icon | Download iOS 7 Vector icons | IconsPedia

JARENLANGE ERVARING

 

Bpact heeft jarenlang ervaring. Het is één van de grootste en meest kwalitatieve onderzoekscommunities in België. Omdat wij geloven in een lokale aanpak, lanceren wij nu ook een lokaal platform dat kan gebruikt worden door gemeenten en steden.

Meer info?

Plan een vrijblijvend gesprek bij één van onze experts.