47% bezorgd om ziek te worden op reis

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

43% ligt ervan wakker op vakantie betrokken te raken bij een ongeval. Desondanks heeft 39% geen interesse in medische bijstand of pechverhelping in het buitenland. Bpact zorgde voor een kwalitatieve respons en de praktische uitvoering voor de derde Touring Vakantiebarometer. Partner Indiville bereidde de juiste vragen voor en gaf beleidsaanbevelingen op basis van de analyse van de resultaten.

Touring Vakantiebarometer

Zon- en strandvakanties in Europa nog altijd het populairst

96% van de Belgische vakantiegangers gaat minstens 1 keer per jaar binnen Europa op reis. Frankrijk (57%), Spanje (29%) en Nederland (27%) vormen de top-3 van favoriete vakantiebestemmingen. Zon- en strandvakanties blijven het populairst (23%), maar rondreizen zit in de lift (11% in 2017 tegenover 8% in 2016). Drie op vier vakantiegangers gaat nog altijd het liefst met de auto op vakantie (75%), gevolgd door het vliegtuig (63%), de trein (16%) en de bus (12%).

Online boeken en ‘online’ reizen

Gemiddeld 60% boekt zijn reis online en ook op de vakantiebestemming zelf brengen we steeds meer tijd door op het web. Sinds de roamingkosten binnen de EU wegvielen, is het dataverbruik van Belgen in het buitenland maar liefst verdrievoudigd. Ook opvallend: zelfs in vakantiebestemmingen waar wel nog (zeer hoge) roamingkosten gerekend worden, kunnen we het internet blijkbaar niet links laten liggen.  41% van de vakantiegangers laat zich ook op vakantie verleiden door sociale media. Bij de 18- tot 34-jarigen loopt dit zelfs op tot 71,3%.