Je bekijkt nu Oma en opa blijven klankbord voor tieners

Oma en opa blijven klankbord voor tieners

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Voor de Gezinsbond peilde Bpact naar de rol die grootouders nog spelen in het leven van hun tienerkleinkinderen. Ze blijken een klankbord te blijven over zaken als school, hobby’s, vrienden, gezondheid en toekomst. Een kwalitatief panel van 1.329 grootouders met tienerkleinkinderen vulde de online vragenlijst in.

Niet over gevoelige onderwerpen

Terwijl 28% van de grootouders nog wel geregeld met hun kleinkinderen praten over de relatie met hun ouders, komen gevoeliger onderwerpen zoals alcohol en seksualiteit nauwelijks aan bod.

78% heeft online contact met kleinkinderen

Grootouders zien hun kleinkinderen niet alleen in levende lijve, 78% heeft ook contact via telefoon of sociale media. Zo gebruikt ongeveer de helft WhatsApp.

Tijd voor elkaar

Opvallend is ook dat grootouders van tieners zich niet overbevraagd voelen. Enerzijds hebben ze zelf meer tijd gekregen door hun pensioen en anderzijds wordt er minder een beroep op hen gedaan voor de opvang van de kleinkinderen. Vooral tijdens de vakantie en voor het vervoer naar de hobby’s springen ze in de bres. Drie op vier grootouders zijn tevreden met het aantal contacten met hun kleinkinderen.

 

Zie ook:

“Oma en opa spelen nog altijd belangrijke rol in het leven van tienerkleinkinderen” – De Gezinsbond

Knack Weekend