Je bekijkt nu Online panel geeft inkijk in financiële gemoedsrust

Online panel geeft inkijk in financiële gemoedsrust

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
  • Bericht reacties:0 Reacties

De leden van het Bpact online panel werden net vóór en tijdens de lockdown bevraagd over hun mate van financiële gemoedsrust. Het onderzoek gebeurde door Indiville in opdracht van levensverzekeraar NN.

Over de bevraging

De ene helft (1057) van de respondenten beantwoordde de enquête net voor de lockdown, tussen 11 en 15 maart 2020. De andere helft (1019) een maand later, tussen 8 en 15 april 2020. In september 2020 wordt de barometer herhaald om op lange termijn evoluties in kaart te kunnen brengen. De onderzoekspopulatie bestond uit 18- tot 79-jarigen en was representatief voor België.

Conclusies

De zesmaandelijkse barometer toont dat 28% van de Belgen een lage financiële gemoedsrust heeft. Niet verwonderlijk, want een groot deel van de respondenten geeft aan niet voorbereid te zijn op de financiële crisis die 80% verwacht.

  • 41% van de Belgen heeft nooit tot zelden geld over aan het einde van de maand.
  • 34% kan geen grote onverwachte uitgaven aan.
  • 55% kan niet meer dan drie maanden overbruggen met zijn huidige spaarreserves of weet niet hoeveel spaarreserves hij heeft.
  • 30% heeft een financieel plan dat hij of zij effectief volgt.

Financiële gemoedsrust testen

Kortom, de Belg anticipeert te weinig op de financiële toekomst. Test zelf hoe het zit met je financiële gemoedsrust en krijg ineens ook een pak tips om je financiële toekomst goed voor te bereiden.

Geef jij in de toekomst ook graag je ongezouten mening over relevante onderwerpen? Schrijf je vrijblijvend in bij ons panel.

Geef een reactie