Je bekijkt nu Organisaties blijven aanwerven ondanks COVID-19

Organisaties blijven aanwerven ondanks COVID-19

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

In een online onderzoek uitgevoerd voor VBO, Antwerp Management School en HRPro.be geeft het merendeel van de 1.241 bevraagde bedrijfsleiders en HR-professionals aan te blijven aanwerven tijdens de coronacrisis. Alleen onder bedrijven met minder dan tien medewerkers heeft 69% een aanwervingsstop ingesteld.

Realistisch optimisme

89% van de respondenten stelt de continuïteit van de organisatie na de crisis niet in vraag. Slechts een minderheid acht het waarschijnlijk (13%) of zeer waarschijnlijk (3%) mensen te zullen moeten ontslaan. Bedrijven staan in deze coronatijden stil bij de manier waarop loopbanen in de toekomst kunnen worden ingevuld. Meer dan de helft van de organisaties behorende tot de risico-activiteiten (bv. kunst, toerisme, horeca) acht het waarschijnlijk dat de loopbanen in hun organisatie er na de crisis heel anders zullen uitzien.

Thuiswerk zet zich door

Bijna 4 op de 5 bedrijfsleiders en HR-professionals meent dat er na de crisis meer van thuis uit zal worden gewerkt. Ook de meeste organisaties die thuiswerk tot nu toe niet aanboden (37,4%) geven aan het na de crisis te zullen overwegen. Slechts 6% sluit die mogelijkheid uit.

Wilt u weten welke richting uw organisatie post-corona uit kan gaan? Peil via ons kwaliteitspanel naar verschuivingen en tendensen.