Je bekijkt nu Teken nu in! Mijn gemeente en ik: Waar leg je als lokaal bestuur de prioriteiten tot 2024?

Teken nu in! Mijn gemeente en ik: Waar leg je als lokaal bestuur de prioriteiten tot 2024?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
  • Bericht reacties:0 Reacties

Hoewel de huidige lokale besturen reeds halfweg zijn, heeft een deel van de beleidspunten moeten schuiven door de coronapandemie. Nu je als gemeente- of stadsbestuur eindelijk de draad opnieuw kan oppikken wil je weten: wat verwachten mijn inwoners, verenigingen en ondernemers nog voor de komende 3 jaar? Bovendien zijn er nog meer wijzigingen tegenover 2018. Zo is de stemplicht voor lokale verkiezingen afgeschaft en kijken steeds meer gemeenten naar fusering. Allemaal veranderingen die ook een invloed hebben op de burger en hun kijk op het bestuur.

Met het onderzoek ‘Mijn gemeente en ik’ bieden Indiville, UHasselt en Bpact je een duidelijk beeld van wat leeft bij je inwoners. Tijdens onze Kennisdag bespreken we de studieresultaten tot in het detail zodat jij met specifieke thema’s aan de slag kan.

Korte inhoud

In ‘Mijn gemeente en ik’ bevragen we meer dan 10 beleidsgebieden met meer dan 100 indicatoren. Bovendien heb je als gemeente de mogelijkheid om 3 tot 5 gemeentespecifieke vragen toe te voegen aan de vragenlijst. De thema’s die bevraagd zullen worden, zijn:

  • Wat gaat goed, wat kan beter en wat moet de prioriteit zijn voor de komende 3 jaar in de gemeente en buurt voor de burger, ondernemer of vereniging
  • Algemene tevredenheid over de eigen gemeente en buurt
  • De impact van het nieuwe gemeentedecreet met o.a. focus op het wegvallen van de stemplicht
  • Standpunten van inwoners t.o.v. fusies met andere gemeenten
  • Focus op belangrijke thema’s zoals klimaatadaptatie, mijn slimme gemeente/gemeente zonder gemeentehuis, …

Verloop van het onderzoek

De onderzoeksperiode voor ‘Mijn gemeente en ik’ loopt van 24 februari t.e.m. 31 maart 2022. Nadien ben je uitgenodigd voor een diepgaande analyse van de resultaten op onze digitale Kennisdag op 28 april 2022. Je mag aanwezig zijn met zoveel collega’s als je wil.

Ook tijdens het veldwerk proberen we je zoveel mogelijk te ontzorgen.  De vragenlijst wordt aangeleverd in een gemakkelijk te gebruiken online tool. Het enige dat jij hoeft te doen is de juiste link communiceren naar je inwoners. Bovendien krijg je een gemeentespecifieke communicatiematerialen ter beschikking, zoals o.a. webbanners, social media visuals … Je kan ook kiezen voor het extra communicatiepakket.

Geef een reactie