Je bekijkt nu Hoe kijk jij naar mensen met een handicap?

Hoe kijk jij naar mensen met een handicap?

14 procent van de Vlaamse bevolking heeft een handicap die hen hindert in hun mobiliteit of in hun deelname aan het openbare leven. 7 op 10 Vlamingen kent zelf iemand met een handicap. Bovendien vindt 82% dat de overheid voldoende aandacht moet besteden aan deze bevolkingsgroep. De Vlamingen zijn dus zeer begaan met het thema, maar hoe kijken zij exact naar mensen met een handicap? Via de zelftest van GRIP vzw, in samenwerking met Hart voor Handicap, kom je te weten wat jouw visie is.

Hoe kwam deze zelftest tot stand?

Uit een eerdere bevraging van GRIP, een mensenrechtenorganisatie die opkomt voor gelijke rechten voor mensen met een handicap, en onderzoeksbureau Indiville bleek dat Vlamingen verdeeld zijn over de ondersteuning die personen met een handicap moeten krijgen. Wie spreek je eerst aan als een persoon met een handicap op pad is met een begeleider? Horen mensen met een handicap thuis in een voorziening? De antwoorden zijn uiteenlopend. Op basis van dit onderzoek werden 4 profielen gemaakt.

12 stellingen, 4 profielen

Door 12 stellingen te beantwoorden, wordt berekend bij welk van de 4 profielen jij het meest aansluit. Heb je bijvoorbeeld een medische visie, dan ben je van mening dat mensen met een handicap verzorgd moeten worden. Een culturele visie ziet een handicap als een onderdeel van de identiteit én als een meerwaarde.

Naast info over dit profiel, krijg je als deelnemer ook 3 tips om eens op een andere manier naar mensen met een handicap te kijken of om juist meer inzicht te krijgen in je profiel.

Promofilmpje

Als promotie voor deze zelftest werd een korte video gemaakt. Hierin geven mensen met een handicap situaties aan die voor velen (ook zonder handicap) herkenbaar zijn. Ook William Boeva roept in het filmpje op om de zelftest te doen.

Deze post heeft een reactie

  1. de Vreeze John

    Mensen met een handicap worden door de maatschappij verstoten, er is geen plaats voor hen. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Ik spreek van ondervinding.
    Vanuit de overheid is er geen steun, je moet alles zelf uitzoeken.

Geef een reactie