Je bekijkt nu 173 verenigingen en 119 gemeenten onderzoeken met Bpact, Indiville en Give a Day de vrijwilligerswerking en het ledenengagement in België

173 verenigingen en 119 gemeenten onderzoeken met Bpact, Indiville en Give a Day de vrijwilligerswerking en het ledenengagement in België

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
  • Bericht reacties:0 Reacties

Sinds midden november loopt de Nationale DOE-meter, een onderzoek naar het engagement van vrijwilligers en leden in België. Dit onderzoek van Bpact, Indiville en Give a Day loopt in samenwerking met 292 verenigingen en gemeenten.

De Nationale DOE-meter brengt in kaart wat er leeft bij de burgers en verenigingen in België. Iedereen wordt bevraagd naar motivatie, behoeftes, wat energie geeft, wat verzuchtingen zijn en wat de verwachtingen en noden zijn voor de komende jaren.

Bpact verzamelt data en inzichten over maatschappelijke topics door iedereen een stem te geven over die thema’s. Dit onderzoek over engagement is een belangrijk initiatief om die missie waar te maken.

Het onderzoek loopt nog tot eind december. Op dit moment hebben al meer dan 20.000 Belgen deelgenomen.

De resultaten van het onderzoek worden voorgesteld op een kennisdag op 16 februari. Dankzij de steun van de Nationale Loterij en de Koning Boudewijnstichting kunnen gemeenten en verenigingen een gratis persoonlijk rapport voor hun gemeente of vereniging verkrijgen.

Heb je interesse in de resultaten in dit onderzoek of om deel te nemen aan de kennisdag, geef dan een seintje via info@bpact.be.

Geef een reactie