Je bekijkt nu 20% van de Vlamingen ontbijt in amper 5 minuten, 17% van de Vlamingen ontbijt nooit

20% van de Vlamingen ontbijt in amper 5 minuten, 17% van de Vlamingen ontbijt nooit

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
 • Bericht reacties:7 reacties

De liefde van de Vlaming gaat door de maag. Ook voor het ontbijt geldt dat principe. Slechts 17% van de Vlamingen ontbijt zelden tot nooit. 1 op 5 Vlamingen ontbijt in amper 5 minuten. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Indiville, in opdracht van Alpro en in samenwerking met het Bpact-panel.

De Vlaming ontbijt vooral thuis

Hoewel we vaak mensen op het werk of onderweg zien ontbijten, ontbijt de Vlaming het liefst thuis. 85% ontbijt door de week thuis. Tijdens het weekend neemt dat percentage toe tot 97%.

Een vluchtig ontbijt

20% van de Vlamingen neemt door de week slechts 5 minuten de tijd om te ontbijten. En ook in het weekend speelt 1 op 10 Vlamingen hun ontbijt op enkele minuten naar binnen. Ongeveer 50% van de Vlamingen zit door de week 5 tot 15 minuten aan de ontbijttafel. 32% spendeert 15 à 30 minuten aan zijn/haar ontbijt. Tijdens het weekend loopt dat percentage op tot 42%. Amper 1 op de 20 Vlamingen zit tijdens de week 30 à 60 minuten aan de ontbijttafel. Tijdens het weekend is dat 3 op de 20. Slechts 17% geeft aan zelden of nooit te ontbijten.

Brood blijft de ontbijtklassieker bij uitstek, maar plantaardige alternatieven zijn in opmars

Brood blijft de meest populaire keuze voor de Vlaming. Voor 3 op 5 zijn boterhammen zelfs onmisbaar. 40% kiest weleens voor plantaardige producten. 25% van hen doet dat vooral voor het milieu, terwijl 21% het doet voor de smaak. 43% kiest voor plantaardig omdat het een gezonde keuze is.

Naast brood is ook koffie een klassieker. 2 op 3 Vlamingen start de dag met een kopje koffie.

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Tina

  probeer intermittend fasting en bewegen
  dus eten van 12 tot 20 uur
  ik eet nu ook geen fruit meer op m ijn nuchter maag

 2. Wijmeersch

  Wij nemen iedere Dag een volwaardig ontbijt.
  Vroeger hebben wij als gezin met 2 dochters óók altijd in de mate van het mogelijke altijd samen ontbeten. Tafel was altijd klaar en gedekt ’s morgens.

 3. guido

  IEDERE DAG SS MORGENS ZEVEN SNEDEN BROOD

 4. Marc De Busschere

  Ik drink geen koffie. Ik eet ’s morgens enkel een potje yoghurt. Het motief daarvoor is dat ik zo laat mogelijk wil opstaan.

 5. Isabelle

  Ik ontbijt nooit thuis daar ik altijd vroeg begin en met het openbaar vervoer ga . Ontbijt ik thuis niet en soms op het werk als daar tijd voor is.

 6. staf Bogaert

  Dan ben ik en uitzondering zeker, mijn ontbijt is volgens mij zelf de beste maaltijd van de dag, regelmatig 5 sneden brood, met kaas, charcuterie of confituur

 7. Delhij michele

  Elke ochtend 2 sneetjes brood en een kop koffie

Geef een reactie