Je bekijkt nu Bpact, een ontzorgende partner voor AMS

Bpact, een ontzorgende partner voor AMS

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
  • Bericht reacties:0 Reacties

Bpact werkt als onderzoekspanel voor een breed veld van organisaties, bedrijven en kennisinstellingen. Maar we hebben ook intense samenwerkingsverbanden met Universiteit Hasselt en de Antwerp Management School (AMS). We doen dit met een focus op goed onderzoek en een zo sterk mogelijke wetenschappelijke onderbouwing van onze aanpak. Wij vroegen Prof. dr. Kathleen Vangronsvelt van AMS waar Bpact voor haar het verschil maakt.

Waarom koos Antwerp Management School voor een samenwerking met Bpact?

Prof. dr. Kathleen Vangronsvelt: Er zijn voor mij 3 grote redenen waarom ik voor Bpact kies: het ontzorgende aspect, het meedenken en de opvolging. Ik geef enkele voorbeelden. Soms gebeurt het dat wij per ongeluk in een vragenlijst een meerkeuzevraag zetten, maar eigenlijk willen we dat mensen één antwoord kiezen. Bij Bpact nemen ze niet alles gewoon letterlijk over zonder nadenken. Ze vragen wat het doel is van het onderzoek en geven advies. Ik heb echt het gevoel dat er nog een extra paar ogen meekijkt.

Daarnaast verloten wij als incentive bij een onderzoek een aantal waardebonnen. Ikzelf ben niet zo goed in de opvolging en de controle van zo’n loting. Bpact stelt altijd zelf voor om dit van ons over te nemen zodat wij ons kunnen concentreren op het inhoudelijke aspect. Als we een nieuw onderzoek doen, dan controleren zij aan de hand van hun interne checklist en op basis van voorgaande samenwerkingen of ze alle info hebben.

Het grootste voordeel aan onze samenwerking met Bpact is de opvolging en analyse achteraf. Na lancering van het onderzoek krijg ik steeds een link waarin ik kan zien hoeveel personen er per bron (bijvoorbeeld de vermelding in Het Laatste Nieuws, een LinkedIn-post enzovoort) deelnemen. Verder kan ik hier ook meteen de verdeling zien tussen sectoren, de grootte van de bedrijven… Dat is heel handig! Op die manier kunnen wij tijdig bijsturen als er te weinig respondenten zijn.

Het ontzorgende aspect, het meedenken, de opvolging en de analyse achteraf zorgen ervoor dat ik voor Bpact kies.”

Prof. dr. Kathleen Vangronsvelt

Waarom zou je andere organisaties aanraden om met Bpact samen te werken?

Prof. dr. Kathleen Vangronsvelt: Voor het gevoel dat je project in veilige handen is. Je kan dat stukje van het onderzoek met een gerust hart afgeven. Je weet dat het wel in orde komt. Bij heel wat andere projecten heb ik continu het gevoel dat ik aan alles moet denken. Voor het stuk dat bij jullie zit, heb ik dat niet. Dat, in combinatie met de opvolging, de duidelijke analyse achteraf en de transparantie zorgt ervoor dat ik graag met jullie samenwerk.

“In mijn ogen is het vandaag meer dan ooit broodnodig om op een gestructureerde en correcte wijze je stem te laten horen in het maatschappelijk debat.”

Prof. dr. Kathleen Vangronsvelt

Waarom zou je mensen aanraden om lid te worden van Bpact?

Prof. dr. Kathleen Vangronsvelt: Omdat er zoveel onzin wordt verteld. Goed klinkende, extreme en/of polariserende uitspraken krijgen heel veel likes en aandacht in de media. Terwijl universiteiten wel onderbouwd onderzoek willen doen en een meer genuanceerd beeld willen brengen. Dankzij deelname aan Bpact zorg je ervoor dat wetenschappers dat ook effectief kunnen doen. In mijn ogen is dat vandaag meer dan ooit broodnodig.

Daarnaast krijg je als lid per deelname een aantal punten die je kan omwisselen in geld of kan schenken aan een goed doel. Dat is handig meegenomen, maar ik zie dat eerder als een extrinsieke motivatie. De intrinsieke motivatie is toch wel dat je je stem op een gestructureerde en correcte manier kan laten horen.

Geef een reactie