Je bekijkt nu Bpact en het Bpart-platform lanceren ‘Veilig Onderweg’

Bpact en het Bpart-platform lanceren ‘Veilig Onderweg’

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
  • Bericht reacties:2 reacties

In onze snel veranderende wereld is een vlotte, veilige en comfortabele verplaatsing van groot belang. En ons verplaatsen, dat doen we steeds anders. Zo toont onderzoek aan dat de helft van de bedrijven meldt dat werknemers hun pendelgedrag in de afgelopen drie jaar hebben aangepast door covid en de energiecrisis. Ook combi-mobiliteit wint aan populariteit, waarbij reizigers gemakkelijker tussen verschillende vervoermiddelen kunnen overstappen. En er is een nieuw Vlaams fietsplan dat gemotoriseerd verkeer rond scholen beperkt en het fietsgebruik verdubbelt. 

Vlaming voelt zich onveilig in het verkeer

Ondanks deze veranderingen, voelen we ons niet steeds veilig. Zo toont onderzoek aan dat zowel fietsers (1 op 3) als automobilisten (1 op 4) regelmatig gevaarlijke situaties meemaakt op de weg. 

Veilig Onderweg in Het Verkeer

Zodat iedereen veiliger onderweg zou kunnen zijn, lanceert Bpact samen met andere partners een uniek project, ‘Veilig Onderweg In Het Verkeer’. Dit project brengt de gevaarlijke verkeerspunten in België in kaart aan de hand van een publiek platform, zowel voor fietsers, voetgangers als autorijders. De ingediende locaties, ervaringen én voorgestelde oplossingen zijn vrij raadpleegbaar op de website. De resultaten en de gegevens worden gedeeld met de Belgische overheden op alle niveaus zoals gemeenten, provincies en gewesten en andere instanties betrokken bij de mobiliteit in ons land.

Laat jouw stem horen

Laat ook je stem horen, en duidt op een kaart de punten aan die voor jou onveilig aanvoelen. Hierbij help je ons om weggebruikers een krachtigere stem te geven. Samen brengen we in kaart wat goed gaat en waar verbetering nodig is. Deelnemen kan via https://veiligonderweg-entoutesecurite.be/nl/survey.   

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. briers ghislain

    De weg is nu eenmaal een gevaarlijke plaats . Waar iedereen zich aan de regels zou moeten houden en zijn aandacht bij zijn omgeving zou moeten houden . Wat beter op tijd vertrekken en wat minder dwaasheden uithalen om een paar seconden proberen te winnen . Natuurlijk kan de infrastructuur beter , maar in plaats van te kankeren op de overheid , kunnen we doen waarop we het meeste impact hebben :ons eigen gedrag op de weg .

Geef een reactie