Je bekijkt nu Duurzame bedrijven trekken talent aan

Duurzame bedrijven trekken talent aan

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
  • Bericht reacties:2 reacties

Bedrijven met een duurzaam klimaatbeleid hebben een (dikke) streep voor in de war on talent. Dat blijkt uit het onderzoek van Acerta en onderzoeksbureau Indiville in samenwerking met Bpact. Maar liefst 6 op 10 werknemers geeft aan dat het wel of niet hebben van een groen bedrijfsbeleid hun keuze voor een werkgever beïnvloedt. Bedrijven daarentegen onderschatten hoeveel belang hun medewerkers hechten aan duurzaamheid.

8 op 10 medewerkers vindt een groen bedrijfsbeleid heel belangrijk

79% van de medewerkers vindt het belangrijk dat het bedrijf waarvoor ze werken acties onderneemt tegen klimaatverandering. Bijna één op vijf medewerkers is zelfs bereid zijn werkgever te verlaten als die geen of onvoldoende klimaatinspanningen levert. Bedrijven die inspanningen leveren hebben een duidelijk voordeel bij het aanwerven van nieuwe talenten.

Werkgevers onderschatten de groene mindset van medewerkers, over alle generaties

Uit een eerder onderzoek blijkt dat bedrijven de waarde die werknemers aan milieu hechten, onderschatten. Zo denkt slechts iets meer dan 6 op 10 bedrijfsleiders (64%) dat hun medewerkers het thema klimaat belangrijk vinden.

Bovendien denken bedrijven dat het thema meer leeft bij de jongere generaties, terwijl medewerkers uit alle leeftijdsgroepen aangeven dat ze het milieu belangrijk vinden. Opvallend is zelfs dat de jongste generatie het klimaat procentueel iets minder belangrijk (69%) vindt dan andere generaties.

Klimaatbeleid gaat over meer dan alleen mobiliteit

Wanneer bedrijven kiezen voor een duurzaam beleid, kan het er voor zorgen dat talent overtuigd wordt om bij hen te komen werken. Dit beseffen ook werkgevers: 7 op de 10 bedrijven (68,7%) zijn ervan overtuigd dat een klimaatbeleid helpt bij het aantrekken van personeel.

Bovendien zijn we op een punt gekomen dat klimaat over veel meer gaat dan over mobiliteit alleen. De werkende Belg wil concrete inspanningen van zijn (toekomstige) werkgever om te helpen duurzamer te leven. 61% van de bevraagden heeft interesse in een bijdrage van de werkgever voor de energiefactuur. Verder wil 43 % een tegemoetkoming om thuis een groene renovatielening af te sluiten en 52 % wil een bijdrage om in te tekenen op een energiecontract of groepsaankoop voor groene stroom.

Medewerker wil klimaatbeleid van bedrijf mee bepalen

Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de bedrijven (45%) zijn medewerkers niet betrekt bij hun klimaatbeleid. Dit terwijl de bevraagde medewerkers graag meer inspraak zouden hebben. Vooral in de leeftijdscategorieën 18-24 (70%) en 25-35 (56%) willen medewerkers meer inspraak hebben over de (al dan niet) groene keuzes die de onderneming maakt.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. ik wil verhuisen naar een goed apparememt in het cemtrum van bilzen dat goed voor mijn gezondhied en voor de geluiden die ik hoor dat is voor gekt te worden waar ik woon is als slecht en niet goed alle woningen moeten af gebroken en nieuw duurzaan zijn

Geef een reactie