Je bekijkt nu Jullie mening over Bpact!

Jullie mening over Bpact!

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
 • Bericht reacties:8 reacties

We doen dan wel onderzoek over allerlei maatschappelijke thema’s, maar we weten natuurlijk ook graag hoe jullie Bpact zelf ervaren. In het voorjaar gaven meer dan 2.000 Bpact-panelleden hun mening over onze werking!

Jullie waren erg positief over de werking van het panel. Waarvoor dank.

Maar liefst 83% van de panelleden wil zijn vrienden aanraden ook mee te doen met Bpact.

Een overweldigende meerderheid van de panelleden ervaart Bpact als betrouwbaar. Slechts 7% heeft daar vragen bij. Idem voor eigenschappen zoals ‘diversiteit’ of ‘duidelijkheid’ of ‘nauwkeurigheid’. En ook over een belangrijk element zoals ‘Objectiviteit en neutraliteit van Bpact’ zijn jullie het zeer ruim eens. Slechts 8% heeft daar bedenkingen bij.

Impact!

We leerden ook dat jullie belangrijkste drijfveer is om impact te hebben. Jullie 5 belangrijkste redenen om mee te doen zijn:

 • Ik wil een bijdrage leveren aan de samenleving
 • Ik wil mijn stem laten horen
 • Uit nieuwsgierigheid
 • Omdat het onderzoek over interessante onderwerpen gaat
 • Omdat het gewoon leuk is om te doen

Dat is fijn om te horen want dat is exact de reden waarom wij het Bpact-panel hebben opgestart.

Punten spelen uiteraard ook een rol en daarover vragen jullie een duidelijke communicatie. Dat brengt ons gelijk tot de vaststelling dat nog lang niet iedereen zijn of haar profielpagina ontdekte. Daar vind je nochtans je profiel, je punten én de panels, zoals je lokale burgerpanel waaraan je kan deelnemen. Inloggen doe je met het mailadres waarop wij je uitnodigen. Wachtwoord vergeten? Klik dan op Wachtwoord vergeten!

We bekijken de komende maanden hoe we voor jullie de punten nog aantrekkelijker kunnen maken naar uitbetaling, snelheid en aanpak van onze goede doelen. Wordt vervolgd!

Jullie vraag: meer Inhoud, meer invites én meer feedback

Verder vragen jullie vooral meer te communiceren over de resultaten, je vaker uit te nodigen, mooiere mails en surveys te maken, en de inhoud van de enquêtes mee te geven bij de uitnodiging. We zijn met alles hiervan aan de slag gegaan.

Zo hoef je voor vragenlijsten die wij zelf klaarzetten op ons eigen platform, je gegevens zoals leeftijd, gender, opleiding etc. niet meer telkens in te voeren. Dit bespaart jou tijd en energie die je beter steekt in het inhoudelijke werk! Ook kan je na afloop van een vragenlijst, die vragenlijst vaak zelf beoordelen op kwaliteit en relevantie. En we werken intussen stapsgewijs aan mooiere, makkelijkere uitnodigingen en vragenlijsten!

Er is één “maar”: velen onder jullie vragen om de inhoud van de bevraging al mee te geven in de uitnodiging. Dat is een moeilijke!

Met Bpact verzamelen we kwalitatieve data en inzichten. Daarom mag het thema van de bevraging de deelname (en dus de resultaten) niet beïnvloeden. Als we teveel het onderwerp op voorhand al zouden meegeven, dan kan er een vertekening plaatsvinden wie wel en wie niet meedoet, en dus ook van de resultaten. En dàt willen we niet.

Het is dus niet omdat we er nog niet aan gedacht hadden om dat te doen, maar het is een weloverwogen methodologische keuze om de kwaliteit en de representativiteit van jullie antwoorden niet te beïnvloeden

Kortom, érg waardevolle inzichten waar we dus volop mee aan de slag zijn. Jullie zijn het hart van ons panel, we beslisten dan ook elk jaar zo’n interne Bpact-bevraging bij jullie te doen om waar mogelijk onze diensten nog te kunnen verbeteren.

Met tips en suggesties blijf je in de tussentijd ook altijd welkom bij ons. Tot snel!

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Als oudere , zie ik veel langs de zijlijn. Maar door mee te doen met bpact heb ik het gevoel toch meer bij de maatschappij betrokken te zijn.

  1. Bpact

   Dag Annick! Dat is heel fijn om te horen. Daar doen we het ook voor! Groetjes.

 2. Joosten Willem

  Ik ben steeds blij als ik mee mag/kan doen, dan heb ik ook het gevoel dat ik nog bij de maatschappij hoor.
  Dank u dat ik erbij mag zijn. Groetjes.

  1. Bpact

   Dag Willem! Fijn om te horen. Bedankt voor je enthousiasme. Groetjes!

 3. mia (Mija ) Goelen

  Inderdaad ik volg Annick als oudere-#-
  Ook’ juist onze maatschappij zou ons als ouderen meer dienen te betrekken .
  Bv niet dwingend maar ” minder aan de zijlijn-
  En meer inspraak .

  1. Bpact

   Dag Mia! Klopt, bij ons heeft iedereen echt inspraak. Bedankt voor je enthousiasme en je inzet! Groetjes.

 4. Ingrid

  Ik denk zo ,als ik mopper dan moet ik ook constructief meewerken. Blij dat ik dat ook kan doen.

  1. Bpact

   Dag Ingrid! Dat willen we doen: constructieve samenwerking. Bedankt voor je inzet! Groetjes.

Geef een reactie