Je bekijkt nu Teken nu in! De nationale DOE-METER: een onderzoek naar engagement, vrijwilligerswerk en verenigingen

Teken nu in! De nationale DOE-METER: een onderzoek naar engagement, vrijwilligerswerk en verenigingen

Met de nationale DOE-METER willen Give a Day, Bpact en Indiville een beeld krijgen van wat er leeft bij burgers en verenigingen. Dit onderzoek naar engagement en vrijwilligerswerk geeft aan wat reeds goed loopt, maar ook waar de prioriteiten liggen voor de komende jaren.

Wie kan intekenen?

Het onderzoek is zeer compleet waardoor het interessant is voor verschillende doelgroepen. Voor lokale besturen is er een kosteloos en een betalend aanbod. Ook lokale verenigingen willen we de kans geven inzicht te krijgen in wat er leeft bij inwoners. Zij krijgen gratis een uitgebreid tabellenrapport met de resultaten als ze minstens 200 ingevulde enquêtes verzamelen. Voor regionale of nationale verenigingen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om gratis deel te nemen (incl. eigen rapport en Kennisdag). Tenslotte zetten ook veel bedrijven steeds vaker in op maatschappelijk engagement van het personeel. Voor hen is er eveneens een apart aanbod. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Korte inhoud

Het onderzoek bevraagt burgers en verenigingen to-the-point en wetenschappelijk onderbouwd over meer dan 100 indicatoren. We bevragen hen over een hele waaier aan thema’s om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen:

  • Het profiel van de vrijwilliger/het verenigingslid
  • Welke ondersteuningen verwachten verenigingen, maar ook leden en vrijwilligers? Van wie moet dat komen? Wat kan de rol van het lokaal bestuur zijn, van andere overheden, van verenigingen of bedrijven?
  • Ondersteuning en ondersteuningsbereidheid ten aanzien van verenigingen (financieel, vrijwilliger, andere)
  • Imago vrijwilligerswerk en verenigingen

We zorgen ook voor een nationale representatieve benchmark.

Teken voor 7 oktober in!

De onderzoeksperiode van de nationale DOE-METER loopt van 15 oktober t.e.m. 15 november 2022. Nadien ben je als lokaal bestuur, als je koos voor het betalend aanbod, uitgenodigd op onze Kennisdag op 5 december 2022 (Internationale Dag van de Vrijwilliger). Dan worden de resultaten uitgebreid besproken en geven tal van experts tips en advies.

Het aanbod is uniek en zeer voordelig. Het kan worden besteld zonder aanbesteding:

  • Bestel rechtstreeks via ons bestelformulier voor zowel lokale verenigingen als besturen;
  • Of maak als gemeente gebruik van het Indiville Raamcontract Burgerparticipatie dat loopt via de aankoopcentrale van C-Smart (alle provincies en lokale besturen in Vlaanderen kunnen hierop intekenen).
  • Bedrijven en regionale/nationale verenigingen kunnen bij interesse rechtstreeks contact met ons opnemen via info@bpact.be.

Download hier de infobrochure!

Graag alles nog even rustig nalezen? Download hieronder de brochure die past bij jou situatie of neem contact met ons op.


Geef een antwoord