Je bekijkt nu Brusselaars voorstander van Metrolijn 3

Brusselaars voorstander van Metrolijn 3

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
  • Bericht reacties:0 Reacties

In het onderzoek van 2020 was driekwart van de Brusselaars voorstander van Metrolijn 3. Uit een nieuwe bevraging van MIVB en Indiville, in samenwerking met Bpact, blijkt dat dat nog steeds het geval is. Deze nieuwe metrolijn verbindt Evere en Schaarbeek met Vorst en Sint-Gillis.

In mei 2022 bevroeg onderzoeksbureau Indiville, in opdracht van MIVB en Beliris en in samenwerking met ons panel, Brusselaars over hun verplaatsingen in de hoofdstad. Daarnaast was er ook aandacht voor de nieuwe metrolijn.

Brusselaars positief over nieuwe metrolijn

72% van de 1.023 respondenten is positief over Metro 3. Als we kijken naar de inwoners van de betrokken gemeenten (Vorst, Sint-Gillis, Brussel-Stad, Schaarbeek en Evere), dan zien we dat dit percentage stijgt tot 75%. Hiermee wordt het resultaat van 2020 geëvenaard.

Snelle verbinding tussen noord en zuid

De bedoeling van Metro 3 is om de verbinding tussen het noorden en het zuiden van de hoofdstad te vergemakkelijken. Deze nieuwe lijn zal reizigers op slechts 20 minuten van Evere naar Vorst brengen via het stadscentrum. Zo zal het Noordstation bereikbaar zijn in 10 minuten vanuit Bordet of Albert. In totaal zal de metrolijn 18 haltes hebben over een afstand van 10,3 kilometer.

Metro is meest efficiënte vervoermiddel in de stad

De Brusselaar is fan van de metro! Maar liefst 73% van de bevraagden ziet de metro als het meest efficiënte vervoermiddel van de stad. 73% van de Brusselaars vindt ook dat Metro 3 een duurzame investering is die het openbaar vervoer nog aantrekkelijker zal maken. 6 op 10 (61%) vindt bovendien dat de nieuwe metrolijn het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal helpen bij het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Daarnaast zijn de inwoners ervan overtuigd dat Metro 3 zal bijdragen aan het verbeteren van het vervoersaanbod in Brussel, het ontlasten van het verkeer, het sneller maken van verplaatsingen in Brussel en het toegankelijker maken van de hoofdstad.

Veldonderzoek en bevraging leveren dezelfde resultaten

Tegelijkertijd met de online bevraging trok een projectteam van Metro 3 de straat op. Het doel was om in gesprek te gaan met inwoners over het project. De resultaten van zowel het projectteam als het onderzoek van Indiville zijn gelijkaardig.

Vaker je mening geven over lokale en maatschappelijke thema’s? Klik dan hier en doe mee met Bpact!

Geef een reactie