Veelgestelde vragen

Ik ben verhuisd, wat moet ik nu doen? Waar kan ik mijn puntensaldo bekijken? Het zijn vragen die we regelmatig krijgen van panelleden. Met deze pagina willen we een antwoord geven op de meest voorkomende vragen. Nog geen antwoord op je vraag? Stuur dan een mailtje naar info@bpact.be.

Deelnemen is heel eenvoudig. Klik hier, vul de basisgegevens in en kies je wachtwoord. Vervolgens ben je ingeschreven. We nodigen je regelmatig uit voor onderzoeken. De uitnodigingen ontvang je per e-mail. Deelnemen kan handig via je smartphone, pc of tablet. 

Per deelname aan een onderzoek krijg je een aantal punten. Hoeveel dat er zijn, hangt af van de lengte van de vragenlijst, het soort vragen… Je kan op elk moment je puntensaldo raadplegen via je profielpagina. Bij een totaal van 2.000 punten, geven wij je een seintje. Dan krijg je de keuze om je punten om te zetten in cash of om deze te schenken aan een goed doel.

> Klik hier om naar de profielpagina te gaan.

Als panellid kan je je gegevens op elk moment aanpassen. Je doet dit door je aan te melden op de profielpagina. Vervolgens kan je alles wijzigen in “Mijn profiel”.

> Klik hier om naar de profielpagina te gaan.

Geen zorgen! Een nieuw wachtwoord instellen is heel eenvoudig. Klik hier, vul je e-mailadres in en verstuur de instructies. Vervolgens krijg je een mail met een link om een nieuw wachtwoord voor je profiel in te stellen. 

> Klik hier en stel een nieuw wachtwoord in.

Dat is geen enkel probleem! Klik hier en vul je e-mailadres in. Je krijgt een mailtje met instructies om een wachtwoord voor je profiel in te stellen. Als je deze hebt gevolgd, kan je inloggen met je e-mailadres en je gekozen wachtwoord.

> Klik hier en maak een wachtwoord aan.

Bij Bpact willen we ervoor zorgen dat jouw stem zoveel mogelijk impact heeft. Op basis van je gegevens kijken we welke panels nog bij jou passen. Je kan zelf kiezen waar je je voor inschrijft.

Per volledig ingevulde vragenlijst ontvang je punten. Bij een totaal van 2.000 punten, geven wij je een seintje. Je kan je punten dan inwisselen voor 20 euro of je kan dit schenken aan een goed doel. Je kan kiezen voor Kom op tegen Kanker of Rikolto. Wil je liever een andere organisatie steunen? Laat dan je punten voor jezelf uitkeren.

Je kan op elk moment je puntensaldo bekijken. Surf naar de profielpagina en log in. Vervolgens kan je in “Mijn puntensaldo” zien hoeveel punten je al hebt verzameld. 

> Klik hier en ga naar de profielpagina.

Bpact voert maatschappelijk relevant onderzoek uit voor verschillende organisaties. Febelfin, VRT, UHasselt, KULeuven, AMS en Mensura deden in het verleden al een beroep op onze onderzoekscommunity. De resultaten van deze studies halen vaak de pers en geven inzicht in maatschappelijke tendensen.

> Bekijk hier meer resultaten.

Bpact Lokaal is de merknaam van onze lokale burgerpanels. Deze burgerpanels geven aan gemeenten de kans om op een snelle en gemakkelijke manier hun inwoners te bevragen en betrekken bij hun beleid. Daarnaast is het voor een panellid een extra kanaal om zijn/haar mening te geven. Zo kan een gemeente bevragingen lanceren over de fietspaden in de buurt, de afvalophaling of de kinderopvang. Als inwoner kan je dan rechtstreeks jouw stem laten horen. 

Hoe word je lid van Bpact Lokaal in jouw gemeente? Surf naar de profielpagina en log in of word lid, indien je dat nog niet bent. Er komen automatisch panelsuggesties aan de linkerkant op je scherm. Daar kan je dan het burgerpanel van jouw gemeente selecteren.

> Klik hier om naar de profielpagina te gaan.

Bpact respecteert jouw privacy. Je kan je profiel steeds inkijken, wijzigen of zelfs verwijderen. Wij volgen de gedragscode van de internationale vereniging van marktonderzoeksbureaus, Esomar.

> Bekijk hier ons privacybeleid

Surf naar de profielpagina en log in. Vervolgens kan je je panels beheren via “Mijn panels”. Je kan je op elk moment uit- of inschrijven voor een panel. 

> Klik hier om naar de profielpagina te gaan.

Surf naar de profielpagina en log in. Ga eerst naar “Mijn profiel” en pas je postcode aan. Vergeet onderaan niet op “Opslaan” te klikken om je aanpassingen te bevestigen. Vervolgens kan je je uitschrijven voor het burgerpanel van je vorige gemeente via “Mijn panels”. Bekijk ook zeker de suggesties links. Hier zal het burgerpanel van je nieuwe gemeente tussen staan.

> Klik hier om naar de profielpagina te gaan.

Je kan alles in één keer verwijderen. Surf naar de profielpagina, log in en ga naar “Mijn panels”. Helemaal onderaan kan je kiezen om je volledige account te verwijderen. Je bent dan automatisch uitgeschreven voor alle panels én je account wordt verwijderd.

> Klik hier om naar de profielpagina te gaan.

Wij werken nauw samen met onze wetenschappelijke partners, Universiteit Hasselt en Antwerp Management School, en de participatiespecialisten van DBP Partners (Levuur, Indiville en Tree Company). Op die manier garanderen we de kwaliteit van onze onderzoeken en zorgen we voor een brede waaier van mogelijke participatie door burgers.

Ruil ze in voor centen

Het eenvoudigst: je punten inwisselen voor geld. Geen waardebonnen, geen gedoe. 2.000 punten gespaard? Dan laten wij je dat weten en wisselen we ze in voor 20 euro.

Steun een goed doel

Je kan je punten aan een goed doel schenken. We werken samen met verschillende goede doelen die elk op hun manier werken aan een beter morgen. Je kan kiezen voor Kom op tegen Kanker of Rikolto. Wil je liever een andere organisatie steunen? Laat dan je punten voor jezelf uitkeren.